fbpx
Сьогодні
13:30 01 Лип 2021

Нардепи не підтримали постанови щодо скасування закону про податкову амністію

Фото УНІАН

Верховна Рада не скасувала ухвалення закону про податкову амністію, який передбачає одноразове добровільне декларування доходів українцями.

Для цього у парламенті було зареєстровано 11 постанов, однак жодну з них парламент не підтримав, передає ZN.UA.

Згідно із законом, в Україні з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року відбудеться одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб.

Добровільне декларування стосується:

  • фізичних осіб, які є резидентами України, в тому числі й самозайнятих осіб;
  • фізичних осіб, які не є резидентами України, але були ними на момент отримання об'єктів декларування, або на момент отримання доходів, за які отримав відповідне майно.

Тих, хто мають право на добровільне декларування, але не скористалися такою можливістю, закон визначатиме такими, що повідомили контролюючий орган про відсутність у власності активів, отриманих з доходів, з яких не сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори.

Передбачається, що закон про податкову амністію створить стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування. Також ініціатори закону переконані, що він сприятиме підвищенню ефективності протидії розмиванню податкової бази, залученню в економіку України додаткових ресурсів та її активізації, підвищенню податкової культури громадян.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: