fbpx
Сьогодні
11:36 01 Лип 2021

Нардепи ухвалили закон, що забороняє закуповувати covid-товари без тендерів

Фото Freepik

Верховна Рада ухвалила закон №3715 "Про внесення змін до розділу X "Прикінцеві і перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" (щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель)".

Документ підтримали 355 народних депутатів, передає ZN.UA.

Закон виключає можливість здійснення закупівель без використання електронної системи.

"Прийняття проєкту закону дозволить здійснювати закупівлю товарів, роботи чи послуги, що необхідні для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID – 19) через електронну систему закупівель, що зменшить корупційні ризики", – йдеться у пояснювальній записці.

Як повідомляла Рубрика, Кабмін вирішив прибрати додаткові регуляторні бар'єри при закупівлі товарів для боротьби з коронавірусом – застосовувати скорочені процедури закупівлі, без проведення тендеру, а також спростити процедури експорту засобів індивідуального захисту в Україні. При цьому Кабінет міністрів дозволив використання ЗІЗ і тест-систем без фактичного підтвердження їх якості у березні минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: