fbpx
Сьогодні
14:45 01 Лип 2021

Рішення Ради: на Донеччині з'явився Нью-Йорк

English version here

Верховна Рада ухвалила проєкт постанови №5081 "Про перейменування селища міського типу Новгородське Бахмутського району Донецької області".

Документ підтримав 301 депутат.

Згідно з постановою, смт Новгородське на Донеччині отримало назву Нью-Йорк.

Профільний комітет підтримав проєкт постанови ще в лютому цього року. Подання про перейменування подала Донецька обласна військово-цивільна адміністрація. Під час обговорення було відзначено, що Нью-Йорк – це історична назва селища, яке використовувалося до 1951 року.

нью-йорк донбасс

Фото: DW

Водночас український інститут національної пам'яті вважає, що повернення історичної назви Нью-Йорк заслуговує на всебічну підтримку, оскільки воно ґрунтується на положенні статті 5 Закону України "Про географічні назви", відповідно до якої перейменування географічних об'єктів здійснюється, зокрема, у випадку «необхідності повернення окремим географічним об'єктам їхніх історичних назв». Також, Інститут вказує на те, що перейменування Президією Верховної Ради України 19 жовтня 1951 року смт. Нью-Йорк на смт. Новгородське було продиктоване політико-ідеологічними міркуваннями комуністичної партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: