fbpx
Сьогодні
12:34 01 Лип 2021

Справа Гандзюк: суд залишив Левіна і Мангера під арештом

Фото: zn.ua

Дніпровський райсуд Києва залишив обвинувачуваних у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера та Олексія Левіна під вартою ще на два місяці.

Про це повідомила спільнота "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Фейсбук, передає Рубрика.

Нагадаємо, громадську активістку, в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

За підозрою у причетності до вбивства Гандзюк було затримано п'ятьох осіб, а 12 листопада 2018 року стало відомо про арешт Ігоря Павловського – колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

6 червня 2019 року п'ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на терміни від 3 до 6,5 року позбавлення волі.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі майже 2,5 млн гривень, яка була внесена. Однак у червні суд змінив запобіжний захід, заарештувавши Мангера без права на заставу.

У січні 2020 року на території Болгарії затримали за організацію нападу на Гандзюк й Олексія Левіна, помічника-консультанта депутата Херсонської облради. 16 березня Левіна екстрадували з Болгарії в Україну.

28 липня 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Мангера і Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: