fbpx
Сьогодні
08:55 01 Лип 2021

Київ знову відклав запровадження електронного квитка для громадського транспорту. Цього разу аж до 2023 року

Київська міська державна адміністрація вчергове відтермінувала запуск електронної системи оплати за проїзд у громадському транспорті. Тепер вона має стати обов'язковою з 1 січня 2023 року.

Про це йдеться в розпорядженні КМДА від 25 червня.

У тексті документа не пояснюється, чому вкотре відкладається запровадження е-квитка, але вказується, що це має «продовжити строки проведення дослідної експлуатації та введення в промислову експлуатацію» електронної системи оплати.

Востаннє Київська міська держадміністрація відтерміновувала запровадження е-квитка у грудні 2020 року до 1 липня 2021 року. А взагалі він мав бути запроваджений ще до кінця жовтня 2019-го.

Система електронної оплати в громадському транспорті почала діяти в Києві в тестовому режимі ще в листопаді 2018 року. Так столичні чиновники хочуть відмовитися від паперових проїзних квитків у тролейбусах, трамваях і маршрутках і від жетонів — у метро.

Також е-квиток повинен запобігти незаконному обігу готівки в громадському транспорті й допомогти владі Києва правильно визначати суми компенсацій перевізникам.

У червні 2021 року Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт щодо запровадження в автомобільному та міському електричному транспорті електронного квитка. В уряді пропонують прирівняти його до паперового.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: