fbpx
Сьогодні
19:54 01 Лип 2021

Кулеба назвав ключову тему зустрічі Байдена і Зеленського

English version here

Голова МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що ключовою темою зустрічі президентів України і США в кінці липня має стати обговорення участі США в процесі політико-дипломатичного врегулювання конфлікту на сході України та протидії російській агресії.

Про це Кулеба розповів в інтерв'ю виданню Liga.net.

За словами голови МЗС, мета України – знайти такий формат участі США в переговорах, який буде давати максимальний результат.

"Програма-максимум – зробити новий крок в питаннях взаємодії з нашими партнерами у сфері безпеки та оборони, інвестицій і торгівлі. Я поки не знаю, чи вийдемо ми з зустрічі вже з готовою відповіддю про те, якою буде участь США в процесі політико-дипломатичного врегулювання та протидії російській агресії, але точно президенти будуть дуже докладно про це говорити. Це буде ключова тема", – сказав Кулеба.

Кулеба також зазначив, що росіяни "категорично відкидають питання взаємодії з американцями на цьому треку".

"Згадайте лінію Сурков-Волкер. Але в нормандському процесі маємо проблеми. Всі говорять: Росія, ти – сторона конфлікту, виконуй зобов'язання, припиняй війну. А Росія каже: ні, ми не сторона конфлікту. Поки ми не вирішимо це вузол, повноцінне врегулювання неможливо. І треба з американцями дуже предметно поговорити про те, як розв'язати цей вузол. Яку побудувати комбінацію, щоб ми вийшли з глухого кута", – підсумував міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: