fbpx
Сьогодні
13:27 30 Чер 2021

Нардепи ухвалили закон про механізми виведення банків з ринку

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 4546 щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків.

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради, передає Рубрика.

Закон, зокрема, визначає правові підстави для відшкодування шкоди (збитків) особою, якою заподіяно шкоду банку та кредиторам банку, а також особою, яка внаслідок таких дій отримала майнову вигоду.

"Законом удосконалено деякі питання відшкодування шкоди (збитків) пов'язаними з банком особами, іншими особами, дії або бездіяльність яких призвели до заподіяння кредиторам та/або банку шкоди (збитків), у тому числі, передбачивши можливість укладення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб договору про добровільне відшкодування такої шкоди (збитків), механізм повернення коштів колишнім кредиторам банку після його ліквідації, звільнення від сплати судового збору, державного мита, плати у сфері державної реєстрації", – йдеться у повідомленні.

Закон уточнює деякі процедурні аспекті виведення неплатоспроможного банку з ринку, ліквідації банків, повноваження Фонду, його органів, механізм правового захисту працівників членів адміністративної ради Фонду тощо.

Закон також:

  • удосконалює процедуру та перелік підстав для виявлення нікчемних правочинів;
  • уточнює деякі питання нормативно-правового регулювання порядку проведення ліквідаційної процедури;
  • удосконалює механізм правового захисту працівників Фонду та членів його адміністративної ради;
  • врегульовує питання роботи Фонду із забезпеченими кредиторами, банків, які виводяться з ринку;
  • уточнює питання щодо сплати судового збору та плати за проведення державної реєстрації.

Як повідомляла Рубрика, у першому читанні законопроєкт № 4546 щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків Рада прийняла у травні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: