fbpx
Сьогодні
17:06 30 Чер 2021

У ТКГ заявили, що США можуть долучитися до переговорів щодо Донбасу двома способами

Фото Reuters

Представник української делегації в Тристоронній контактній групі  (ТКГ) Сергій Гармаш розповів про можливий формат участі США в переговорах щодо Донбасу.

Про це пише «Україна 24».

«Можу сказати, що ця ідея висловлюється давно, я на своєму рівні під час зустрічі з американськими сенаторами її озвучував, і мені здається, що вона знаходила відгук серед них. Єдине, я сподівався, що вони запропонують кандидатуру на модератора політичної підгрупи або гуманітарної. На сьогоднішній день ротація відбулася, вже оголошені наступники, відповідно, залишається мало можливостей. Можливо, підгрупа з безпеки, оскільки сьогодні посол Чевік суміщає посади керівника СММ ОБСЄ і модератора підгрупи з безпеки. Але для цього потрібно його бажання і рішення ОБСЄ», – зазначив представник ТКГ.

На його думку, цей варіант був би найбільш реалістичним і ефективним, тому що участь США в «нормандській» четвірці – малоймовірна.

«В кращому випадку – на рівні радників, участь якогось спецпредставника, умовно Волкера-2, який був свого часу призначений. Призначення такої людини реально, тим більше, що Росія фактично дала згоду на це. Інше питання: його статус і роль в «нормандській» четвірці – просто спостерігача, хоча це теж ефективно, або людини з дорадчим або вирішальним голосом. Два варіанти найбільш вірогідних на сьогодні – модератор якоїсь з підгруп або призначення спецпредставника», – заявив Гармаш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: