fbpx
Сьогодні
11:34 30 Чер 2021

У США створили маску, яка може виявити COVID-19 за 90 хвилин

Фото Harvard University

Вчені з Массачусетського технологічного інституту і Гарвардського університету розробили і протестували новий спосіб виявлення COVID-19. 

Вони створили маску для обличчя, яка за всього через 90 хвилин може виявити ознаки захворювання в диханні людини, яка її вдягла, повідомляє New Atlas.

Відзначається також, що технологію можна запрограмувати на виявлення будь-якого патогена або токсину. Вона також досить невелика для того, щоб її можна було використовувати під час пошиття масок на фабриках.

Вчені працювали над створенням біосенсора протягом декількох років. В його основі лежить нова технологія. На відміну від інших подібних розробок, яким потрібна присутність живих клітин, нова технологія містить «висушені» клітинні механізми, які необхідні для виявлення органічних молекул.

Спочатку нову технологію розробляли для виявлення вірусів Ебола і Зіка. Але після початку пандемії вчені зосередилися на тому, щоб зробити її вразливою до нового коронавірусу.

Створена дослідниками маска є новітнім застосуванням цієї технології. Сенсори активуються після натискання спеціальної кнопки на ній. Після цього датчик випускає невелику кількість рідини, яка зволожує висушені молекули в датчику, які потім взаємодіють з краплями з дихання людини.

Через приблизно 90 хвилин невеличкий клаптик паперу показує, є результат користувача на COVID-19 позитивним або негативним. Проведені тести показали, що такі маски показують досить точний результат, який можна порівняти з ПЛР-тестуванням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: