fbpx
Сьогодні
16:19 30 Чер 2021

Інцидент з есмінцем Британії біля Криму: Путін звинуватив США

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в інциденті з британським есмінцем Defender біля берегів окупованого Росією Криму нібито брав участь розвідувальний літак США, який намагався фіксувати відповідні дії російських військових.

Як передає "Укрінформ", про це він сказав на "Прямій лінії-2021".

"Британець зайшов у наші терводи (мається на увазі акваторія окупованого Росією українського Криму – ред.) вдень, а ще рано вранці, о 07.30, з одного із військових аеродромів натовських у Греції, з Криту, по-моєму, злетів американський розвідувальний стратегічний літак", – стверджує Путін.

За його словами, бортовий номер американського літака був 063/9792. Президент РФ вважає "очевидним", що "есмінець зайшов з військовою метою, намагаючись за допомогою літака-розвідника розкрити дії наших збройних сил… дивилися, що де у нас вмикається, як працює, де що знаходиться".

"Ми це бачили і знали, тому давали таку інформацію, яку вважали за потрібне. Може, я проговорився, мене військові вибачать", – заявив Путін.

Як повідомляла Рубрика, 23 червня Міноборони РФ заявило, що російські військові та прикордонники відкрили "попереджувальний" вогонь і зробили "попереджувальне" бомбометання за курсом британського есмінця Defender, коли він проходив у Чорному морі біля берегів окупованого РФ Криму.

У Міністерстві оборони Великої Британії спростували заяву РФ про відкриття попереджувального вогню по есмінцю Defender, а також те, що на шляху проходження корабля російською стороною проводилося бомбометання.

У британському відомстві додали, що корабель Королівського флоту здійснював мирний прохід територіальними водами України відповідно до норм міжнародного права.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: