fbpx
Сьогодні
12:58 30 Чер 2021

На півдні артилеристи провели тренування з "Рапірами" і ПТРК "Штурм-С"

Протитанкова батарея 100-міліметрових гармат МТ-12 "Рапіра" та самохідних протитанкових ракетних комплексів "Штурм-С", що входять до складу південного угрупування військ, тренувалася знищувати піхоту, танки та броньовану техніку.

Про це повідомляє Служба зв'язків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗСУ, передає Рубрика.

"Військовослужбовців артилерійського підрозділу було піднято за сигналом тривоги. Прибувши до району зосередження, армійці швидко зайняли вогневі позиції в очікуванні техніки та живої сили умовного противника, – повідомив командувач об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, гармати "Рапіра" та ПТРК "Штурм-С" вкотре розгорнулися на танконебезпечному напрямку.

Головна ціль тренувань – відпрацювання впевнених та злагоджених дій розрахунків, а також точність виконання завдань в обмежений час.

"На перший погляд може здатися, що сценарій для артилеристів дуже звичний. На цей полігон вони виїжджають щотижня, тому в якійсь мірі алгоритм дій на ньому відпрацьований. Але, командування кожного разу намагається змінити цілі та тактичний фон задля поглиблення і вдосконалення навичок ведення сучасного бою", – вважає командувач.

Слід зазначити, що тому і підхід відповідний. Звичайно, що його мета одна – час перебування на полігоні має використовуватися з максимальною ефективністю.

"По суті, це комплекс заходів, коли розгортаються навчальні місця, проводяться заняття зі спеціальної та технічної підготовки. Вважаю, що вкотре мету навчання досягнуто. Особовий склад, попри спеку в полях, як і завжди, із поставленими завданнями впорався", – зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: