fbpx
Сьогодні
20:53 30 Чер 2021

"Ліфчик" Довбика: для чого він потрібен футболістам

Артем Довбик під час святкування голу в ворота шведів зняв футболку і спровокував питання щодо девайсу, розміщеного на тілі.

Вчора гол Довбика у ворота Швеції за кілька хвилин до завершення другого екстратайму вивів нашу збірну до чвертьфіналу Євро.

Після забитого м'яча Артем в радісному пориві зняв з себе футболку, фото і відео цього моменту моментально облетіло мережу. І тут у багатьох виникло запитання: "А що це за ліфчик на Довбику?".

Ліфчик Довбика

Що за "ліфчики" на футболістах

Це спеціальні спортивні трекери. Прості варіанти є у багатьох з нас – трекери на зап'ясті. У футболістів вони професійні – закріплюються між лопатками за допомогою того самого "ліфчика", мають датчики серцевого ритму, GPS для відстеження переміщень гравців.

На Довбику був трекер фірми STATSports. Такі ж використовують в топових клубах – МЮ, Ліверпулі, Ювентусі, Тоттенгемі, Арсеналі та інших.

Ліфчик Довбика

Для чого потрібні трекери на футболістах?

Такі трекери збирають дані в режимі реального часу і дозволяють тренерам відстежувати результативність гравців на ноутбуках і планшетах.

Що вони показують:

  • дистанцію, яку подолав футболіст
  • використані калорії
  • максимальну швидкість
  • відстань, пройдену за хвилину
  • кількість прискорень
  • дистанція прискорень
  • та інші

Ліфчик Довбика

Скільки коштує такий трекер?

Точно такий трекер, який був на Артемі Довбику, на офіційному сайті компанії-виробника зараз продається зі знижкою в 16%. Ціна – 234,99 євро (еквівалент 7 600 грн). Доставка безкоштовна по всьому світу.

Набір включає сам трекер, "ліфчик" для нього і додаток.

Як повідомляла Рубрика, під час матчу збірної України зі Швецією футболіст Артем Бєсєдін отримав травму коліна. 

У додатковий час Бєсєдін після грубого фолу шведа Даніельссона не зміг продовжити гру. Футболісту збірної Швеції за це дісталась червона картка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: