fbpx
Сьогодні
17:54 29 Чер 2021

Зеленський підписав закон про ремонт доріг і аеропортів поза системою Prozorro

Фото: Рубрика

Президент Володимир Зеленський підписав закон №5309 "Про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі" та інших законів щодо вдосконалення системи оскарження публічних закупівель".

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Законопроєктом удосконалюється процес подання та розгляду скарг на закупівлі (зокрема, передбачається подання скарг у формі електронного документа). Крім того, передбачено, що у разі оскарження тендерної документації суб'єкт оскарження зобов'язаний надавати докази наявності порушених прав та охоронюваних законом інтересів. Суб'єкт оскарження також нестиме відповідальність за точність та правдивість інформації.

Також документ передбачає, що тендерні процедури не потрібно буде застосовувати при будівництві Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва – вартість робіт оцінюють щонайменше у 85 мільярдів гривень.

Крім того, цей закон дозволяє закупівлю без тендерів робіт і послуг на 5,4 млрд грн для підготовки й проведення заходів щодо відзначення 30-ї річниці незалежності України. Йдеться про модернізацію аеропортів у Вінниці, Дніпрі, Одесі, Рівному, Херсоні та Закарпатті.

Усі ці закупівлі проводитимуться шляхом переговорної процедури в обхід системи Prozorro.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: