fbpx
Сьогодні
19:31 29 Чер 2021

Стало відомо, яке зображення великого Державного герба розгляне Верховна Рада

На сайті Верховної ради з'явився текст із запропонованим президентом Володимиром Зеленським законопроєктом про великий Державний герб України. Також опублікували його зображення.

Відповідний законопроєкт 5712 наразі направлено на розгляд відповідного комітету.

Сам законопроєкт позначений як невідкладний.

Замість проєкту Гербу, який подавався минулого року, у законопроєкті пропонується прийняти великий Державний герб, який Кабмін затвердив ще у 2009 році.

Так, головним елементом герба є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України) золотого кольору, розміщений на синьому п'ятисторонньому щиті із заокругленими нижніми бічними кутами із золотою облямівкою. Над щитом – зображення великокняжого вінця (корони) Ярослава Мудрого та пурпурово-золотого намету у вигляді рослинного орнаменту.

Щит з малим гербом тримають: з лівого боку – лев (герб Галицько-Волинського князівства), з правого – воїн-козак із рушницею (герб Війська Запорізького). Під щитом намальована стрічка із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, під стрічкою – два золоті колоски пшениці, переплетені кетягом калини пурпурового кольору зі стилізованим листям пурпурово-золотого кольору.

Зображення лева та воїна-козака виконані золотим кольором з елементами пурпурового.

Як писала раніше Рубрика, Зеленський зауважив, що за 30 років незалежності в Україні "існує тільки одне незакрите питання" – єдиний державний символ, який прямо передбачений Конституцією і якого досі не існує.

Сьогодні, 29 червня, законопроєкт Зеленського було зареєстровано у Верховній Раді.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: