fbpx
Сьогодні
09:56 29 Чер 2021

Сьогодні Рада проведе чергове та позачергове засідання: що розглядатимуть

Сьогодні Верховна Рада, як очікується, проведе два пленарних засідання: чергове, яке має розпочатися вже о 10:00, та позачергове, заплановане на 16 годину.

Про це повідомляє УНН.

Чергове засідання ВР

О 9 годині лідери та представники депутатських груп та фракцій зібралися з керівництвом ВР на Погоджувальну раду. Під час засідання спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що під час чергового засідання нардепи, ймовірно, лише розглядатимуть правки до законопроекту про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (№ 3711-д, друге читання).

Відомо, що це перший законопроект із пакету судової реформи, запропонованої Президентом України. Слід зауважити, що наразі нардепи розглянули 11 з 531 поправки, отже, наймовірніше, що весь час засідання з 10 до 15 години піде на розгляд правок.

Очікується, що ухвалення цього законопроекту надасть можливість сформувати ВККС та запустити процес добору, кваліфікаційного оцінювання та призначення суддів, дефіцит яких становить близько 2000 суддів. ВККС вважатиметься повноважною за умови призначення не менше 11 із 16 членів за результатом конкурсу.

Позачергове засідання 

Позачергове засідання заплановане на 16 годину. Для розгляду на ньому сім питань.

  • Проект Закону про внесення змін до статті 51 Кодексу торговельного мореплавства України щодо вимог до кваліфікації членів екіпажу (перше читання). Ініціатори законопроекту сподіваються, що його ухвалення звільнить моряків від необхідності давати хабарі за складання іспитів для підтвердження диплому.
  • Проект Закону про основи національного спротиву (президентський законопроект, розглядатиметься у першому читанні).
  • Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про чисельність Збройних Сил України" щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв'язку із прийняттям Закону України "Про основи національного спротиву" (президентський законопроект, розглядатиметься у першому читанні). Це та попередній документ мають частково врегулювати питання створення тероборони та збільшити чисельність ЗСУ на 11 тисяч осіб.
  • Проекти Закону про критичну інфраструктуру (на розгляд запропоновано урядовий та депутський законопроекти).
  • Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю (друге читання).
  • Проект Закону про внесення зміни до розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» щодо тимчасових підстав незастосування заходів адміністративного впливу за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї (тобто не застосування заходів адмінвпливу до громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, на період карантину або на час блокування діяльності КПВВ, адміністративних заходів за порушення порядку в'їзду на цю територію або виїзду з неї).
  • Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб (друге читання із скороченням строку підготовки) (урядовий законопроект, що розглядатиметься у другому читанні).
Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: