fbpx
Сьогодні
16:31 28 Чер 2021

В Росії прокоментували візит Зеленського до США

Перемовини президентів України та Сполучених Штатів Америки Володимира Зеленського і Джозефа Байдена повинні передусім стосуватися тематики військової, а не якоїсь іншої, співпраці.

Про це російський опозиціонер та правник Марк Фейгін заявив в етері на Еспресо.TV.

"Там два питання, які повинні бути вирішені у Вашингтоні. Їх значно більше, але я їх просумував. Перше, це НАТО, ПДЧ і позаблоковий договір між Вашингтоном і Києвом щодо військової допомоги. Друге, це Мінські угоди", – сказав Фейгін.

Особисто він впевнений, що необхідно "остаточного домовиться з Вашингтоном про відмову від Мінських угод в тому варіанті, в якому вони діяли протягом семи років".

"Вони ж не призвели до миру, ці угоди. Самі угоди складені таким чином, що допускають подвійну інтерпітацію й відображають логіку 2014 року, логіку війни, коли вони, може, і були своєчасними, вони допомогли зупинити війну в тих масштабах ("котли" та все інше), але нині ж ситуація докорінним чином змінилася. Якщо мета (угод – ред.) – саме мирне врегулювання, то воно може бути досягнуто, але не за допомогою того, що Москва заперечує свою участь в цьому конфлікті, як сторони, а Захід вже визнав, що вважає Москву стороною цього конфлікту, а ніяк не посередником. Так ось, треба щоби нові угоди повернули Москві статус посередника, а для цього вона повинна вивести свої війська", – пояснив Марк Фейгін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: