fbpx
Сьогодні
09:20 28 Чер 2021

Сьогодні у Чорному морі починаються міжнародні військові навчання Sea Breeze 2021

English version here

В акваторії Чорного моря у понеділок, 28 червня, стартують масштабні американсько-українські військово-морські навчання Sea Breeze 2021. Напередодні до Одеси прибув ракетний есмінець Ross зі США.

Про це повідомляється на сторінці навчань у Twitter.

"USS Ross прибув до Одеси для участі в ExerciseSeaBreeze! Це 21-а ітерація навчань, у яких більше 30 країн об'єднаються для навчання сумісності у водах Чорного моря!", – ідеться в повідомленні.

Як пише Думська, 26 червня до Одеси прибули перші кораблі, які візьмуть участі у навчаннях — два катери Island Берегової охорони Грузії.

Так, загалом у навчаннях задіють 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тисяч військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу та 18 команд спеціальних операцій. Загалом передбачається участь військових із рекордної кількості країн – 32.

Під час навчань відпрацьовуватимуь різні бойові сценарії, зокрема зіткнення десантних кораблів, маневри на суші, водолазні операції, морські операції з перехоплення, протиповітряну оборону, пошуково-рятувальні операції тощо.

Довідка

Sea Breeze — військові навчання, які проходять на території України з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборони і військових відносин між Міністерствами оборони України і США.

З початку російської агресії на Донбасі і окупації Криму, а також дій РФ в Чорноморському регіоні, вони отримали новий сенс. У цьому році вирішили повернутися до повномасштабного формату. Навчання триватимуть із 28 червня по 10 липня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: