fbpx
Сьогодні
13:36 28 Чер 2021

У ТКГ назвали причини російської паспортизації жителів ОРДЛО

Жителям самопроголошених республік Донецької і Луганської областей видають російські паспорти через додаткові голоси, які будуть потрібні на виборах, що наближаються в Росії, а також з метою утримати на окупованих територіях.

Про це в ефірі "Україна 24" розповіла член української делегації в Тристоронньої контактній групі по Донбасу Тетяна Іванова, передає УНН.

"Ми розглядаємо кілька причин, чому відбувається видача паспортів. По-перше, в Росії наближаються вибори, і будуть потрібні додаткові голоси. По-друге, все ж дуже важко їм зараз утримати людей на непідконтрольній території. Люди починають масово виїжджати з непідконтрольних територій не тільки в Україну, а й в інші країни, не тільки в Росію, оскільки гуманітарна ситуація в ОРДЛО стає все гіршою", – розповіла Іванова.

Член ТКГ зазначає, що жителі ОРДЛО роблять все можливе, щоб виїхати за кордон з метою отримати якісну вищу освіту. Відзначається, що люди виїжджають до Польщі, Росії, України, Грузії. Щоб призупинити цей процес, "місцева влада" хоче зробити російську паспортизацію – щоб "люди взагалі не мали українських паспортів".

"І це буде дійсно гуманітарна катастрофа для людей, які там залишилися. Вони не зможуть ні в Україну приїхати і отримати свою пенсію, ні лікуватися, ні вчити дітей, ні спілкуватися з рідними, і багато інших проблем", – сказала член делегації України в ТКГ.

Нагадаємо, згідно зі звітом моніторингової місії ООН з прав людини, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, "влада" самопроголошених республік погрожує скороченням зарплат громадянам, які відмовляються отримувати громадянство Російської Федерації.

За даними ООН, на окупованих територіях застосовують примусові методи для отримання громадянства РФ. "Місцева влада" всіляко обмежує свободу громадян, і віддає "укази", які не відповідають МГП.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: