fbpx
Сьогодні
13:13 28 Чер 2021

У Литві вважають потік мігрантів "добре організованим планом" режиму Лукашенка

Фото: delfi

Литовська влада вважає потік мігрантів з Білорусі у країни Балтії "добре організованим планом" режиму Лукашенка.

Про це повідомила міністерка внутрішніх справ країни Агне Білотайте, повідомляє"Delfi".

Посадовиця вважає потік мігрантів із Білорусі засобом ведення гібридної війни режиму Лукашенка проти Литви. За словами Білотайте, її країна раніше не стикалася з такими великими потоками нелегальних мігрантів. Натомість зараз, запевняє посадовиця, у Литви є докази причетності білоруських прикордонників до перетину мігрантами кордону.

"Це організована діяльність, певна схема — добре організована, спланована. Це великі гроші, адже перевезення однієї людини коштує близько 15 тисяч доларів. Таким чином це очевидно прибутковий злочин за участю режиму", — розповіла посадовиця.

Вона вважає, що така ситуація загрожує міграційній системі Литви, тому що ця країна ніколи не стикалася з такими величезними потоками.

"Якщо порівнювати цей рік із минулим, кількість нелегальної міграції збільшилася щонайменше в п'ять разів", — пояснила урядовиця.

За її словами, поки що Литва може впоратися з цим потоком, але якщо ситуація погіршиться, доведеться оголошувати режим екстремальної ситуації.

Білотайте також додала, що ситуація з мігрантами є проблемою не лише Литви, але й всього Європейського Союзу, адже Литва часто є лишень транзитною країною на шляху до інших держав.

За даними Delfi, всього у 2020 році в Литву намагалися потрапити 555 нелегальних мігрантів з Білорусі. Натомість у 2020 році затримали лише 81 такого іноземця. Найбільше серед затриманих громадян Іраку — 328.

Як пише Euroradio, із Багдада, столиці Іраку, у Мінськ регулярно літає борт авіакомпанії Fly Baghdad, який може вмістити від 110 до 210 людей. Литовські прикордонники вважають, що це є однією з причин такого великого потоку мігрантів у їхню країну

Як повідомляла Рубрика, через збільшення кількості нелегальних мігрантів влада Литви розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Білоруссю.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: