fbpx
Сьогодні
12:53 28 Чер 2021

Менеджер Fozzy Group підтримав репера Басту у соцмережі: реакція компанії та українців

Головний маркетолог Fozzy Group В'ячеслав Баранський засуджує українців, які виступають проти концертів Басти і носять вишиванки.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Зокрема, Баранський хвалить Басту і зазначає, що "сільську тупість переможе лише гордий, який кладе болт на цінності села". Крім того, пише: "Радує, що з року в рік #банута звичка натягати вишиванки на людях йде в минуле".

На такі коментарі в соцмережах співробітника, зокрема, звернув увагу одеський активіст Сергій Стерненко.

На сторінках "Сільпо" і Fozzy Group у соцмережах з'явилися сотні коментарів користувачів із критикою Баранського й обіцянками не купувати більше нічого в магазинах мережі. Дехто висловлюється набагато жорсткіше, але незмінно користувачі закликають звільнити Баранського.

Було також створено хештег #бойкотfozzy.

Гнати в шию!, Сільпо - баста! - реакція соцмереж на антиукраїнські висловлювання менеджера Fozzy Group Баранського 05

Гнати в шию!, Сільпо - баста! - реакція соцмереж на антиукраїнські висловлювання менеджера Fozzy Group Баранського 01

Компанія Fozzy Group виступила з офіційною заявою з приводу інциденту.

У ній зазначається: "Fozzy Group і всі бізнеси групи є безумовно проукраїнськими. Ми підтримуємо державний суверенітет і працюємо на розвиток нашої країни. У публікаціях, поширених у соцмережах, є звинувачення в непатріотичності одного з наших співробітників. По-перше, ми розуміємо, чим викликане обурення, і як група компаній не поділяємо такі висловлювання. По-друге, хочемо зазначити, що Слава Баранський не є директором з маркетингу Fozzy Group. Слава долучився як маркетинг-директор одного зі стартапів групи 4 місяці тому".

У компанії вважають, що сталася помилка у визначенні ролі Слави Баранського в групі компаній. Також у Fozzy Group зазначили, що хочуть уникнути помилок зі свого боку.

У заяві наголошується: "Рішення про подальшу співпрацю зі Славою ми будемо ухвалювати після детального вивчення всіх фактів. На цей момент Слава склав свої повноваження на період службового розслідування".

"Хочемо ще раз наголосити: як група компаній ми діємо в інтересах України і лише України. Ми дбаємо про екологію нашої країни, першими зробили відкриті курси для співробітників ритейлу з вивчення української мови, впроваджуємо світові стандарти сервісу для українців", – резюмується в заяві компанії.

Нагадаємо, 26 червня російський репер Баста (Василь Вакуленко), який відвідував окупований Крим, виступив із концертом у Києві. Активісти спробували зірвати його концерт, але не змогли.

У січні 2018 року Мінкульт на підставі звернення Служби безпеки заборонив Вакуленку в'їзд до України через незаконні відвідування анексованого Росією Криму. 17 вересня 2020 року Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що Басті знову дозволено в'їзд в Україну.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: