fbpx
Сьогодні
14:56 27 Чер 2021

У Львові під час напівмарафону помер 23-річний хлопець

У Львові 23-річного хлопця, який брав участь у півмарафоні та помер за 200 метрів до фінішу, реанімували майже годину.

Про це під час брифінгу повідомив генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький, передає Укрінформ.

"На жаль, за 6 років проведення Львівського півмарафону в нас стався нещасний випадок. Хлопець, якому було 23 роки, який біг 21 км, впав і знепритомнів фактично за 200 м до фінішу. Буквально за 20 метрів були волонтери Мальтійської служби Червоного хреста, які допомагають на змаганнях, вони відразу почали проводити реанімаційні заходи, через 5 хв прибула "швидка", яка продовжила реанімацію просто на місці. Майже годину медики боролися за життя хлопця, але врятувати його так і вдалося", – сказав Черніцький.

За його словами, організатори підняли статистику змагань і з'ясували, що цей учасник брав участь у Київському півмарафоні у 2019 році, на якому показав час у 1 годину 54 хвилин на маршруті 21 км, а коли подивилися його плани, то виявили, що цьогоріч він намагався показати результат 1 год. 45 хв. І проаналізувавши сьогоднішній забіг, побачили, що біг учасник досить швидко.

"Напевно, не розрахував своїх сил. Я б хотів звернутися до всіх людей, які бігають на таких марафонах, що слід себе берегти, адже це не Олімпійські ігри. Якщо ви відчуваєте себе не добре, варто зупинитися, а не гнатися за своїми особистими рекордами. Після нещасного випадку організатори змінили маршрут, щоб через це місце ніхто не біг, і скасували музичний супровід", – розповів директор управління молоді сім'ї та спорту Львівської міської ради Антон Нікулін.

Відразу після нещасного випадку змагання на певний час призупинили, але за півтори години відновили, щоб завершити забіг на 10 км. Адже цього року на півмарафон зареєструвалося понад 2500 учасників зі всієї України.

Поліція, яка прибула на місце трагедії, опитує свідків. Також, за даними правоохоронців, вони з'ясували у батьків, які мешкають у Кривому Розі, що хлопець не мав проблем зі здоров'ям.

Також в Run Ukraine, які є організаторами Львівського напівмарафону, наголосили, що усі учасники змагань застраховані, а ще від усієї бігової спільноти України пообіцяли допомогти батькам фінансовою підтримкою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: