fbpx
Сьогодні
12:38 27 Чер 2021

У Фінляндії зафіксували спалах коронавірусу після футбольного матчу з Росією

У Фінляндії реєструється спалах коронавірусного захворювання COVID-19, походження якого відстежили від футбольних уболівальників, які поверталися з матчів Чемпіонату Європи в російському Санкт-Петербурзі.

Як пише Радіо Свобода, директор Інституту охорони здоров'я і громадського добробуту Фінляндії Міка Сальмінен повідомив 26 червня, що на цей час виявлено понад 120 випадків захворювання серед тих, хто повернувся з Санкт-Петербургу, і це число вочевидь зросте.

Інститут закликає тих, хто побував у Росії, здати тест на коронавірус.

У Санкт-Петербурзі відбулися два з групових матчів збірної Фінляндії, проти Росії 16 червня і проти Бельгії 21 червня. На них, за оцінками, приїхало близько двох тисяч фінів.

22 червня на кордоні Росії з Фінляндією виникли довгі черги автобусів, якими фіни поверталися додому, через необхідність тестування просто на кордоні. Врешті їм дозволили в'їхати до Фінляндії без тестів із тим, що ці люди мали б тестуватися вже в країні, прибувши додому.

Раніше "Рубрика" писала, що наразі штам Delta активно циркулює в Росії й українські вчені прогнозують, що вже до кінця літа він може спричинити в Україні нову хвилю коронавірусу.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: