fbpx
Сьогодні
18:52 27 Чер 2021

Рух до ЄС: Україна, Молдова та Грузія представили формат "асоційованого тріо"

English version here

Україна, Грузія і Молдова готові до нового рівня в процесі асоціації з Європейським Союзом (ЄС).

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з главами МЗС Молдови і Грузії та Високим представником ЄС Жозепом Боррелем брифінгу у Брюсселі, передає Укрінформ.

"Ми втрьох прийшли сьогодні, щоб продемонструвати, що Україна, Грузія і Молдова є достатньо дорослими для європейських прагнень і готові до нового рівня в процесі асоціації, який має вести країни до європейської перспективи", – сказав він.

Кулеба зауважив, що міністри дали зрозуміти, що Східне партнерство потребує нового поштовху для нового рівня.

"Усі ми готові працювати разом з Євросоюзом, щоб переконатися, що цей саміт принесе відчутні результати та покаже амбіції європейської політики на сході", – акцентував високопосадовець.

Глава МЗС України також наголосив, що особливо вдячний Боррелю за згадування принципів диференціації та інклюзивності, коли мова йде про подальший розвиток Східного партнерства.

Кулеба зазначив, що сторони мали тривалі дискусії стосовно принципу диференціації, а також що були знайдені спільні точки з ЄС.

"Ми, три країни, вже досягли відчутних результатів у європейських реформах і наближенні до європейських стандартів. Ми точно продовжимо слідувати цим шляхом. Формат асоційованого тріо допоможе нам бути більш ефективними у наших зусиллях", – наголосив міністр.

Він також додав, що Європейський Союз має якомога швидше зблизитися з Україною, Грузією, Молдовою задля закінчення конфліктів у цих країнах.

"Я твердо вірю, що кращою річчю, яку ви можете зробити для врегулювання конфліктів в Україні, Грузії, Молдові, – це зблизися з нашими країнами якомога ближче і якомога швидше. Це найкраще. Чим сильнішими ми станемо з ЄС, тим міцнішими будемо, і більше мотивації матимуть мешканці Придністров'я чи окупованих територій України і Грузії для возз'єднання з рештою країни з огляду на прогрес і досягнення нашого проєвропейського урядування", – сказав глава МЗС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: