fbpx
Сьогодні
17:55 27 Чер 2021

На Житомирщині запровадили трирівневу систему контролю за лісовими пожежами

На Житомирщині почала працювати трирівнева система контролю за лісами, що дозволить оперативно реагувати на виникнення лісових пожеж.

Про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.

«Відтепер лісівники Житомирщини значно оперативніше зможуть запобігати виникненню можливих лісових пожеж. Для цього в лісах області запровадили трирівневу систему контролю, яку сьогодні презентували в Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства», – йдеться у повідомленні.

ліси житомирщині

Зазначається, що в лісництвах усіх держлісгоспів області на пожежних вежах встановлені 62 камери відеоспостереження. Ними керують чергові, а вся інформація виводиться на монітор. Зібрані дані з камер лісництв передаються до лісгоспу, де інший черговий спостерігає за всіма лісами підприємства.

Центральний пункт спостереження розташований в обласному управлінні, де фахівець веде моніторинг за лісами Житомирщини.

«Для чергового кожного рівня розроблено та відпрацьовано алгоритм дій у випадку виявлення диму чи вогню. Інформація про це терміново передається до найближчої оперативної групи, звідки найшвидше можуть організувати виїзд на місце пожежі», – додав Сахнюк.

ліси житомирщині контроль

Фото: facebook.com/ViktorSakhniuk

За його словами, завдяки такій системі від початку виявлення найменшого задимлення у лісі до моменту, коли на місце виїжджає пожежна техніка та пожежна ланка, минає до 5 хвилин.

Місця дислокації протипожежних сил та засобів розміщені таким чином, що навіть до найвіддаленіших лісових кварталів буде можливо дістатися максимум за 20 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: