fbpx
Сьогодні
12:06 27 Чер 2021

Бойовики не пускають ОБСЄ на окуповану територію Донбасу

Російські найманці перешкоджають роботі спостерігачів місії ОБСЄ на непідконтрольній Києву території Донбасу. Зокрема, окупанти не пропускають міжнародних спостерігачів через блок-пости та забороняють здійснювати запуск БПЛА.

Як повідомили у штабі ООС, за даними щоденного звіту ОБСЄ від 22 червня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували випадки перешкоджання їхньої діяльності на тимчасово окупованих територіях.

Так, поблизу Горлівки терористи відмовили патрулю Місії у доступі до певної частини блок-поста для здійснення стандартних дій з моніторингу. Крім того, на блок-постах неподалік Староласпи та Нової Мар'ївки представники російсько-окупаційних військ не пропустили патруль СММ, пославшись на "проведення технічних робіт" та "міркування безпеки".

Натомість в Олександрівці терористи заборонили окупантам здійснити запуск БПЛА для проведення заздалегідь оголошеного польоту, посилаючись на "відсутність попередньої інформації про політ". Також на пункті пропуску поблизу населеного пункту Довжанське найманці наказали патрулю Місії залишити район, пославшись на "накази від своїх командирів".
Водночас спостерігачі підкреслили, що на всіх без виключення блок-постах Місія ОБСЄ фіксувала факт перетину цивільних автомобілів в обох напрямках.

"Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про намагання збройних формувань РФ приховати від міжнародних спостерігачів факти своїх порушень, поширити фейки з метою дискредитації ЗС України та дестабілізувати обстановку вздовж лінії розмежування", – підкреслили у штабі ООС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: