fbpx
Сьогодні
10:47 27 Чер 2021

Активісти збираються на мітинг під Офіс Президента через слова Зеленського щодо "вагнерівців"

Фото: ОПУ

До Дня Конституції, 28 червня, громадські активісти збираються провести мітинг під Офісом Президента через слова президента України Володимира Зеленського щодо затримання "вагнерівців".

Подію анонсували у "Русі опору капітуляції" на своїй сторінці у Facebook.

"Політичні заяви Зеленського мають стати не предметом дискусій, а предметом кримінальних проваджень. Коли правоохоронні органи недієздатні, а суди знаходяться під впливом Портнова, роль гаранта Конституції, права та закону має взяти на себе громадянське суспільство", – заявляють активісти.

На мітингу 28 червня активісти хочуть оголосити Зеленському про підозру в скоєнні державної зради та створити громадський обвинувальний акт.

"Підготуємо заяви про злочин, подамо їх до відповідних органів та візьмемо процес розслідування під свій контроль", – зазначають активісти.

Завтрішню акцію закликав також підтримати активіст Сергій Стерненко:

"Якщо ви у столиці завтра, то найкращий спосіб провести вечір — піти о 19:00 на Банкову з нагоди останніх одкровень президента по зриву спецоперації щодо затримання виродків з ПВК Вагнера.

Влада, яка діє проти інтересів народу та держави, приречена на падіння. І про це варто завтра нагадати".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю телеканалу "1+1", у котрому розповів, що мав телефонну розмову з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, у якій обіцяв передати всю необхідну інформацію щодо "вагнерівців".

Це викликало суспільний резонанс, а колишній президент Петро Порошенко звинуватив Зеленського у брехні.

Натомість радник глави ОПУ Михайло Подоляк заявив, що слова Зеленського про спецоперацію щодо "вагнерівців" перебрехали й глава держави мав розмову з Лукашенком уже після затримання бойовиків.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: