fbpx
Сьогодні
20:28 26 Чер 2021

Японський готель працює на електриці, отриманій з відходів

Фото: globetrender.com

В Японії відкрили готель Kawasaki King Skyfront Tokyo Rei, який на 100% забезпечується енергією, видобутою з відходів.

Про це повідомило видання globetrender.com.

японія готель

Фото: globetrender.com

Як повідомляється, готель розташований в місті Кавасакі, за 50 хвилин їзди на громадському транспорті від центру Токіо. Це перший в світі готель з нейтральним рівнем викидів вуглецю – на 30% він працює на енергії, отриманій з пластикових відходів, а 70% потреб забезпечують шляхом переробки харчових відходів.

японія готель

Фото: globetrender.com

Також відомо, що в готелі використовують створену компанією Toshiba технологію H2Rex – це система водневих паливних елементів, яка перетворює водень в тепло і електроенергію без викидів вуглецю. Система підключена за допомогою трубопроводу, водень постійно надходить в потрібних обсягах, а ланцюжок поставок залишається безвуглецевим.

японія готель

Фото: globetrender.com

Працівники готелю відправляють на переробку залишені в номерах зубні щітки і гребінці – вони стають частиною пластикових відходів, перетворених у водень, що потім використовується в готелі.

Також в готелі вирощують власні продукти за допомогою гідропоніки (процес вирощування рослин без грунту) і фотосинтезу світлодіодних джерел світла. Наприклад, готель може вирощувати салат, який не містить пестицидів, у своєму вестибюлі.

японія готель

Фото: globetrender.com

Як повідомляється, за рахунок переробки відходів готель постачає 300 тис. кубометрів водню на рік, виробляючи 450 тис кВт/год електроенергії. Цієї кількості було б достатньо для 82 домогосподарств з чотирьох осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: