fbpx
Сьогодні
16:02 26 Чер 2021

Україна запустить міжнародні сертифікати вакцинації: у МОЗ розповіли подробиці

Фото: ukrinform

В Україні скоро запуститься видача міжнародних сертифікатів вакцинації.

Подробиці розповів заступник голови МОЗ Ярослав Кучер, пише "Україна 24".

"Ми плануємо наступного місяця запускати через додаток "Дія" саме видачу сертифіката для людей, які отримали дві дози вакцини. Я вчора отримав другу, протестував видачу міжнародного свідоцтва на собі, причому робив це в різних місцях, щоб перевірити, як це працює, – непогано працює", — сказав він.

За словами заступника міністра, додаток "Дія" буде синхронізований з системою E-Health.

"Користувач робить запит на отримання цього сертифіката, і тоді система E-Health підтягнеться, так задумано. Для подорожей до країн ЄС ви маєте прикордоннику на кордоні показати QR-код, він його тим чи іншим способом просканує, і він бачитиме, що дійсно ця людина має вакцину і це підтверджено державою. На першому етапі ми запускаємо сертифікати з повною вакцинацією, але паралельно триває розробка для тих, хто перехворів і, відповідно, за тестами.

З ЄС буде домовленість, ми є у всіх робочих групах, ми вже навіть обмінялися відповідними ключами для перевірки правильності та актуальності виданих сертифікатів, ми протестували деякі речі. Але з Ізраїлем, США та іншим країнами, які не в ЄС, треба буде домовлятися окремо. І цей процес вже триває, цим займається МЗС. Сертифікат діятиме стільки ж, скільки в Європі. Там є три терміни. Наступного тижня вже буде фіналізовано нормативний документ, який це регулюватиме. Щоб не було ніяких спекуляцій, то ми поговоримо про це вже у вівторок", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: