fbpx
Сьогодні
17:06 26 Чер 2021

Столиця Туркменістану виявилася найдорожчим містом для іноземних працівників

Згідно з рейтингом, складеним консалтинговою фірмою Mercer, найдорожчим для проживання містом для іноземних працівників є столиця Туркменістану — Ашгабат. У 2020 році місто було на другому місці, а тепер витіснило Гонконг.

Про це повідомляє AFP з посиланням на звіт Mercer.

Найдорожче місто в рейтингу Mercer 2020 року — Гонконг — опинилося на другому місці. На третьому — столиця Лівану Бейрут (була 45-ою): вартість життя в ній зросла через COVID-19, фінансову кризу в країні та вибух у столичному порту.

До першої десятки також увійшли Токіо, Цюрих, Шанхай, Сінгапур, Женева, Пекін і Берн. Натомість найдешевшим для життя містом виявилася столиця Киргизстану Бішкек — вона посідає останнє, 209-те місце в рейтингу.

Списку поки що немає у відкритому доступі, тому невідомо, яке місце посідає Київ. У 2020 році він був на 106-му місці.

Для оцінки вартості життя в місті для іноземних працівників у Mercer аналізували ціни понад 200 товарів і послуг, зокрема їжі, житла й транспорту. Компанія каже, що її дані можуть допомогти урядам та бізнесам визначити належний рівень оплати праці для експатів.

Ашгабат — єдине місто у першій десятці, яке не є розвиненим бізнес-центром. Приміром, у Гонконгу високі ціни на нерухомість пов'язані з економічним зростанням, починаючи з 1990-х років; Бейрут і досі є важливим транспортним вузлом на Близькому Сході.

Туркменістан — країна, яка основну частину доходу отримує від експорту природного газу до Росії. З часів падіння його ціни у 2014 році в країні триває економічна криза — доходи населення суттєво скоротилися.

Негативно на Туркменістан вплинула й епідемія COVID-19. У вересні 2020 року правозахисна організація Human Rights Watch повідомляла про продовольчу кризу в країні та зростання цін на продукти харчування.

Імовірно, саме це й призвело до того, що Mercer назвала Ашгабат найдорожчим містом для життя іноземних працівників. Представник Mercer Жан-Філіпп Сарра розповів AFP, що туркменська столиця очолила рейтинг через «високу місцеву інфляцію».

Водночас у травні 2021 року влада Туркменістану оголосила про розширення Ашгабата та наміри перетворити його на «одне з найбільш заможних міст у світі».

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: