fbpx
Сьогодні
09:45 26 Чер 2021

США та Німеччина хочуть укласти угоду щодо "Північного потоку-2", в якій йдеться про компенсацію для України, - ЗМІ

Фото Reuters

США і Німеччина мають намір обговорити способи того, як зміцнити енергетичний сектор України і компенсувати транзитні збори після запуску трубопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів.

За даними агентства, деякі офіційні особи планують досягти домовленостей з цього питання до візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до Вашингтона, який запланований на 15 липня. США і Німеччина хочуть укласти угоду, щоб "звести нанівець геополітичні завоювання Москви", а також "стримати агресію Росії за допомогою загрози санкцій", пише Bloomberg.

Зокрема, сторони розглядають можливість інвестицій у будівництво електростанцій в Україні та план з нарощування поставок газу з країни. Крім того, Німеччина заявила про готовність почати переговори з Росією про продовження транзитних квот для України, розповіли джерела.

Також Німеччина планує підтримати так звану "Ініціативу трьох морів" щодо розвитку співробітництва у Східній Європі в галузі енергетики і транспорту.

За словами джерел, в обговоренні беруть участь співробітники Держдепартаменту США і МЗС ФРН, а також радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван і помічник Меркель із зовнішньополітичних питань Ян Хеккер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: