fbpx
Сьогодні
16:29 26 Чер 2021

Шмигаль прийшов на Книжковий Арсенал у новій футболці української збірної з футболу

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав Книжковий Арсенал у білій футболці української збірної з футболу. Нова уніформа футболістів нещодавно викликала чималий резонанс в Україні та за кордоном.

Фотографіями з Арсеналу прем'єр поділився у Telegram.

На книжкову виставку прем'єр-міністр прийшов у неформальному одязі: кросівках, синіх джинсах, футболці та білому піджаку.

Шмигаль на Книжковому Арсеналі

"Приємно спостерігати, як українці різного віку все більше виявляють інтерес до читання. У цьому контексті такі фестивалі, як Книжковий Арсенал є не лише місцем для відпочинку, але й заходом, що популяризує літературу та підтримує українське книговидання", – зазначив прем'єр-міністр.

Шмигаль на Книжковому Арсеналі

Він підкреслив, що з минулого року українці почали більше читати українською, однак кількість прочитаних видань за рік на одну особу й досі бажає кращого. Цю ситуацію він обіцяє виправляти.

Як повідомляла Рубрика, українська національна збірна представила нову форму, в якій виступатиме на Євро-2020. На футболках зображений контур країни з Кримом, на спині – напис "Слава Україні!", а на комірі зсередини – "Героям слава!".

Російський футбольний союз надіслав лист до УЄФА, де поскаржився на "політичний лозунг" на формі української збірної на чемпіонаті Європи.

10 червня стало відомо, що Союз європейських футбольних асоціацій зажадав від збірної України по футболу прибрати з форми для чемпіонату Європи напис "Героям слава".

В Україні, зокрема, в Офісі президента, вважають гасло на формі української збірної абсолюто слушним.

11 червня УАФ затвердила офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні!" і "Героям слава!".

Зрештою, УЄФА погодила нову уніформу, однак з певними корективами.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: