fbpx
Сьогодні
20:06 26 Чер 2021

У Барселоні створили мапу, яка прокладає найхолодніший пішохідний маршрут

Фото: Samantha Gades / Unsplash

У Барселоні запустили карту Cool Walks, яка прокладає найпрохолодніший пішохідний маршрут.

Про це повідомляє The Guardian.

Карта працює у трьох режимах: найкоротший між двома точками; дещо довший прохолодний; і «режим вампіра», який передбачає повне уникання прямих сонячних променів.

Карта також показує розташування фонтанчиків із питною водою та прихистків від спеки, наприклад, бібліотек, шкіл або ринків.

прокладає найхолодніший пішохідний маршрут

Інструмент аналізує дані про рельєф з точністю до 10 сантиметрів, а також положення сонця у той чи інший час доби. Наразі карта покриває лише частину міста.

«Ми хотіли створити різні варіанти, щоб можна було вибрати швидкі або більш прохолодні маршрути, і ми створили три різних алгоритми. "Режим вампіра" розроблений нашою командою, яка напередодні ввечері випила багато пива. Повністю уникати сонячного світла було забавно», – розповів директор екологічних проєктів Barcelona Regional Марка Монтллео.

У каталонській столиці планують збільшити площу зелених зон із 25% до 30% протягом двадцяти років.

За даними кліматичної групи C40, яка об'єднує майже сто міст світу, хвилі екстремальної спеки підвищують смертність на 14%, не кажучи вже про зниження продуктивності працівників. Наразі найефективнішим засобом боротьби зі спекою в містах вважається збільшення дерев та іншої зеленої інфраструктури.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: