fbpx
Сьогодні
16:14 26 Чер 2021

2/3 українців проживають на територіях із забрудненим повітрям, - Міндовкілля

Дві третини українців вдихають брудне атмосферне повітря, що відбивається на їх здоров'ї.

Такі дані навів заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець, передає пресслужба відомства.

Так, нині лише 1/3 промислових гігантів провели модернізацію за останні 10 років. Найбільш поширеними компонентами, які забруднюють повітря, є діоксид сірки, дрібнодисперсний пил, оксиди азоту у різних сполуках. Зазначається, що у промислових регіонах на 25-40% вищий загальний рівень захворюваності населення, в тому числі і серед дітей.

"Тривалість життя українців, особливо у промислових регіонах, на 10 років менше, ніж у європейців. Ми розуміємо, що на це впливають промислові підприємства, які потребують модернізації", – зазначає Стрілець.

У Міндовкіллі виступають за прийняття двох законопроєктів, які буцімто мають виправити ситуацію:

  • Законопроєкт № 4167 про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльност, який має відкрити шлях для впровадження найкращих доступних технологій модернізації, встановити нові прозорі правила дозвільних процедур для промисловості й дозволить поступово зменшити промислове забруднення на 25 % від рівня 2015 року
  • Законопроєкт № 3091 про державний екологічний контроль, що передбачає шлях для створення дієвого екологічного контролю, має врегулювати систему нарахування збитків та стягнення за шкоду довкіллю, збалансувати інтереси бізнесу, влади та громадськості, а також створити комфортний діалог держави з бізнесом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: