fbpx
Сьогодні
19:22 25 Чер 2021

Зеленський нашкодив собі, - Порошенко про інтерв'ю президента України

Країна потребує правди і відповідей, адже йдеться "про очевидні загрози національній безпеці і традиційну брехню першої особи".

Про це заявив лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко, коментуючи нещодавнє інтерв'ю Володимира Зеленського.

Порошенко вважає, що у своєму інтерв'ю Зеленський вперше визнав, що досі заперечувана ним спецоперація таки готувалася, і "чітко дав зрозуміти, що саме він в останній момент її згорнув".

"Результат нам відомий ще з літа 2020-го. Виродки із приватної армії Вагнера уникнули відповідальності за вбивства наших воїнів і назавжди розчинилися в безмежних російських просторах. Тепер Зеленський звинуватив наших партнерів в тому, що нібито то вони втягнули Україну в чужу спецоперацію. Поздравляю вас, господин, соврамши, – це знову брехня. А правда в тому, що санкцію на розробку, підготовку і проведення спецоперації свого часу віддав я особисто, коли ще працював Президентом. І наказав залучити до проведення української спецоперації наших західних партнерів. Путінські вбивці-вагнерівці залишили кривавий слід в багатьох країнах світу. І за ними багато хто полював, намагаючись притягнути їх до відповідальності", – зазначив Порошенко.

Петро Порошенко вважає, що заяви та дії чинного президента України підривають довіру до українських спецслужб з боку розвідувальних органів наших євроатлантичних партнерів. Порошенко анонсував, що наступного тижня у Верховній Раді "Європейська Солідарність" буде вимагати в предмет діяльності ТСК із розслідування можливих фактів державної зради включити зрив спецоперації із затримання вагнерівців та запросити на засідання Володимира Зеленського.

"Я буду лише радий, якщо, відповідаючи на питання, він зможе зняти питання щодо ролі в цій історії його особисто та його оточення", – зазначив Порошенко.

Також лідер "Європейської Солідарності" згадав заяву Зеленського про те, що "він свідомо зловживає публічними претензіями до наших ключових партнерів, бо, мовляв, таким чином повертає суб'єктність країні". Порошенко також звернув увагу на заяву Зеленського про можливу побудову стіни з ОРДЛО, якщо українці підтримають це на референдумі.

"Ця його ініціатива – ніщо інше як замах на злочин, передбачений статтею 110 Кримінального кодексу "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". І хай не забуває, що імунітет не вічний, і що за злочини і брехню точно доведеться відповідати", – заявив Петро Порошенко.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: