fbpx
Сьогодні
21:37 25 Чер 2021

У Києві відкриють Американський університет: де він буде

English version here

У Києві у будівлі річкового вокзалу на Поштовій площі з'явиться Американський університет "світового рівня". Заклад вищої освіти відкриють у партнерстві з державним Університетом штату Аризона (ASU).

Про це повідомили у посольстві США в Україні.

"З нетерпінням чекаємо на Американський університет, який скоро відкриється у Києві. Чудова можливість для розвитку освіти в Україні у партнерстві з ASU", — написали у посольстві.

Депутат від "УДАРу" Дмитро Білоцерковець розповів, що до проєкту залучили низку інвесторів — як з американської, так і української сторони. Американську сторону представляє колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер. Він також взяв участь у презентації.

Очікується, що після реставрації історичної будівлі вже наступного навчального року університет прийме перших студентів.

Білоцерковець назвав майбутній університет закладом освіти "світового рівня". Зазначив також, що державний Університет штату Аризона займає перше місце з інновацій серед університетів США.

Амерікан Юніверсіті Київ

На презентації мер Києві Віталій Кличко пообіцяв, що місто повністю підтримуватиме цей проєкт.

"Освіта — це ключ до життя. Багато хлопців і дівчат мріють отримати американську освіту. Від сьогодні вони мають можливість не їхати до США по освіту, а отримати її тут, в Україні. Це прекрасна ідея, чудовий проєкт, який має повну підтримку київської влади", — переконує мер.

Сергій Войцеховський, член Ради директорів інвестиційної компанії BGV Group Management підприємця Геннадія Буткевича, написав на своїй сторінці у Facebook: "Велику справу вчора зробили. Офіційно запустили проект створення кращого університету в країні. AUK (American University Kyiv) скоро змінить ландшафт вищої освіти в Україні".

Відомо, що з українського боку інвестором став Геннадій Буткевич.

Генеральний директор BGV Group Management Олександр Наумик підкреслив, що це один з найважливіших для них проектів.

"Один з найважливіших для нас проектів, в якому ми беремо участь з нашими партнерами, отримав офіційний старт. Упевнений, що American University Kyiv, створений у взаємодії з Arizona State University, очікує славне майбутнє і його випускники зможуть внести свою вагому лепту в розвиток України", – наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: