fbpx
Сьогодні
12:15 25 Чер 2021

Кулеба висловив співчуття постраждалим від торнадо у Чехії

Фото: REUTERS

На Чехію обрушився торнадо, який викликав масштабні втрати. У зв'язку з цим міністр закордонних справ України висловив співчуття і підтримку постраждалим.

Відповідне повідомлення він опублікував у Twitter.

"Трагічні новини про людські жертви і руйнування, завданих руйнівним торнадо в Чеській Республіці. Моє серце звертається до сімей, які втратили своїх близьких. Бажаю якнайшвидшого одужання постраждалим. Україна підтримує наших чеських друзів у цей непростий час", – написав Кулеба.

Нагадаємо, 25 червня недалеко від кордону Чехії з Австрією обрушився торнадо. Вулиці тепер ніби після бомбардування.

Вітер, швидкість якого досягала 267-322 км/год, зрівняв із землею частину міста Годонін і частини прилеглих сіл – Лужице, Грушки, Моравська Нова Вес і Микулчице, повідомила журналістам представник служби швидкої допомоги Гедвіка Кропачкова.

Директор лікарні міста Годонін в інтерв'ю чеському телебаченню повідомив про одного загиблого. З різними травмами в лікарню було доставлено близько 200 осіб. Журналісти з посиланням на дані МВС і МОЗ Чехії називають загальну цифру приблизно в 300 поранених.

Чеське телебачення з посиланням на представників надзвичайних служб повідомляє про величезну шкоду, завдану торнадо. Судячи з відеокадрів, розміщених очевидцями в соцмережах, найбільш постраждалі райони виглядають як після бомбардування.

У селі Грушки було зруйновано близько половини будинків, пише газета Lidove Noviny з посиланням на місцевого чиновника. З сільських будинків зривало дахи, вітер перевертав автомобілі і виривав з коренем дерева. На будівлі обрушився град розміром до 10 см.

На швидкісній магістралі Прага-Братислава неподалік від постраждалих населених пунктів через повалені дерева та опори ліній електропередач утворився транспортний затор довжиною понад 50 км в обох напрямках.

В цілому більше 120 тис. домоволодінь в Чехії залишилися без електрики, передає Бі-бі-сі.

На допомогу чеським рятувальникам для усунення наслідків катастрофи прийшли військові, а також рятувальники з Австрії та Словаччини. Глава МВС Чехії Ян Гамачек написав у "Твіттері", що його відомство направило в регіон підрозділи рятувальників з усієї країни.

Влада пропонує постраждалим первісну компенсацію в розмірі близько $2,7 тис. йде подальший збір допомоги постраждалим.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: