fbpx
Сьогодні
18:26 25 Чер 2021

"Мені здається": в Україні запустили сервіс психологічної допомоги постраждалим від насильства

English version here

Фото: НВ

Тридцять кваліфікованих терапевтів нададуть три безкоштовні консультації тим, хто цього потребує.

Про запуск проєкту "Мені здається" повідомила телеведуча Маша Єфросиніна, про що пише НВ.

Інститут когнітивного моделювання (ІКМ) запустив спеціальний сервіс для допомоги постраждалим від домашнього насильства. Там вони зможуть отримати безкоштовну психологічну допомогу. Повідомляється, що відтепер на онлайн-платформі "Розкажи мені" буде доступна спеціальна сторінка "Мені здається", присвячена проблемі домашнього насильства.

Посттравматичний синдром, біполярний розлад, фобії та навіть депресія — все це можливі наслідки для людини, що потерпала від домашнього насильства. Самостійно з такими проблемами впоратися складно, а звернутися до спеціаліста не завжди є змога. 

"На нашій платформі "Мені здається" постраждалі, які розповідають свої історії, часто запитують, куди можна звернутися саме за психологічною допомогою, — каже Маша Єфросініна, телеведуча та благодійниця. — Вони хочуть хоча б з однією людиною поділитися своїм болем не анонімно. І це дуже добре, адже впоратися без допомоги спеціаліста у такому випадку вкрай складно. Раніше ми рекомендували їм знайти психолога на платформі "Розкажи мені". Тепер ми спростили цю процедуру, створивши сторінку, присвячену виключно проблемі домашнього насильства. Там зібрані контакти структур, де можна отримати допомогу, а також представлені близько 30 психологів, що спеціалізуються конкретно на цій проблемі".

За час існування платформи "Розкажи мені" було проведено більше 20 тисяч годин безкоштовних консультацій, розповідає засновник ІКМ Віктор Березенко.

Запуск спеціальної сторінки "Мені здається" допоможе ще більшій кількості людей відкритися та відверто розповісти свою історію насильства, тим самим зробивши перший крок до зцілення, — говорить Віктор. — Всі спеціалісти пройшли додатковий курс лекцій від нашого наукового керівника Спартака Субботи, аби ще більше розуміти, як працювати з людьми, які переживають наслідки домашньої тиранії. Ми сподіваємося, що зможемо таким чином допомогти вилікуватися тим, хто постраждав від насильства, і вирватися із замкненого кола тим, хто страждає зараз. І, звичайно, головна ціль кампанії – змінити страшну статистику. Ми докладаємо максимум зусиль, аби наступного року потерпілих українців було набагато менше, ніж 1,8 млн".

Куратор платформ "Мені здається" та "Розкажи мені" — психотерапевт та психіатр Спартак Суббота, який багато років працює, зокрема, і з постраждалими від насильства, а також проводить лекції для спеціалістів цього напрямку.

Запис на безкоштовну онлайн-консультацію.

Розповісти свою історію анонімно.

Також Інститут когнітивного моделювання в рамках кампанії заснував вайбер-канал Stop Abuse Ukraine, де можна прочитати поради з протидії домашній тиранії, інформацію про нові закони, надихаючі історії тих, хто вирвався з кола насильства, та ін.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: