fbpx
Сьогодні
22:45 25 Чер 2021

Кива поскаржився російським пропагандистам, що його хоче судити "фашистський режим Зеленського"

Нардеп від "Опозиційної платформи — За життя" Ілля Кива поспілкувався з ведучими російського пропагандистського телеканалу "Россия 24" про справу щодо його шапки з радянською символікою.

Про це пишуть Букви, передає Рубрика.

Кива переконаний, що його хочуть посадити до в'язниці через цю шапку, і таке доручення буцімто дав безпосередньо президент Володимир Зеленський.

"Стаття, за якою намагаються сьогодні мене притягнути починається від 5. Від 5 до 10 років реального позбавлення терміну. В цьому випадку стаття, яку вони застосували, вона говорить як про поширення та пропаганди комуністичної та нацистської символіки на території України. Початок статті — від 5 років. Значить дивіться, особисто Зеленський поставив завдання до Дня Незалежності посадити мене, як лідера антифашистського руху, як одного з ключових гравців опозиції, до в'язниці. І у них під це знайшлася спеціальна стаття. Від 5 до 10", — каже Кива.

Кива повідомив, що експертиза вже встановила, що зірка на його капелюсі — зірка Червоної армії. Нардеп переконаний, що його посадять, і коли це станеться, "хвора частина України аплодуватиме Зеленському".

Також нардеп у прямому етері поскаржився на "фашистський режим Зеленського".

"Фашизм процвітає, антифашистів у в'язницю він садить. І на 24-е, на День Незалежності, він як раз виконає поставлене завдання. Це сьогодні реалії України. Я кажу: Україна сьогодні це фашистська держава. Ви подивіться! Нацисти, що зігують, ходять натовпами по наших містах, вони залишаються безкарними. А ті люди, які шанують пам'ять… Послухайте, та я на суді буду в цій шапці. У цій шапці мій дід звільняв цей світ. З цією зіркою ми кували перемогу і перемагали фашизм. Мої предки окропили цю зірку кров'ю, і я пишаюся тим, що сьогодні мене в цій державі за фашистського режиму Зеленського ще й судитимуть. Я готовий пройти весь цей шлях, але я знаю, здоровий глузд і розум, він переможе", — сказав Кива, сидячи в кабінеті із плакатом з написом "Фашизм не пройдет" на стіні.

Нагадаємо, 24 червня нардепу Киві у спортзалі вручили підозру за шапку з комуністичною символікою.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: