fbpx
Сьогодні
11:36 24 Чер 2021

У Києві хочуть знести пам'ятник Стусу: містяни створили петицію, щоб не допустити цього

Фото: Цікавий Київ

У Святошинському районі столиці хочуть знести пам'ятник Василю Стусу та побудувати на його місці новий паркінг. Мешканці району створили петицію на сайті КМДА, щоб не допустити цього.

Про це передає "Рубрика".

"Ми не повинні дозволяти руйнувати пам'ятники та стирати історію наших Героїв! У 1965–1972 роках, у Святошинському районі, на місці де зараз стоїть пам'ятник, разом з дружиною та сином жив Український поет, патріот, дисидент, Герой України – Стус В.С.

Спочатку, під час будівництва транспортної розв'язки над Окружною дорогою, був знесений його будинок. У період між 2006 та 2009 роками, міська влада продала земельну ділянку під забудову. У березні 2009 року почали спилювати «Стусові сосни», а сьогодні хочуть знести пам'ятник В. Стуса та облаштувати паркінг на його місці.

Громада Святошинського району та міста Києва не буде стояти осторонь. Пам'ятник повинен залишитись там де знаходився будинок поета! Земельна ділянка, адреса якої, на сьогоднішній день – пр. Перемоги, 121, повинна бути викуплена у власника та передана у власність громади", – йдеться у петиції.

Автори петиції також виступають за розширення земельної ділянки, на якій знаходиться пам'ятник.

Вони звернулися до міського голови Києва з проханням не допустити видачу дозволу на початок будівельних робіт та погодження містобудівних умов на забудову вказаної земельної ділянки.

Підписати петицію можна за цим посиланням.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: