fbpx
Сьогодні
17:04 24 Чер 2021

З ТКГ щодо Донбасу пішли два представники ОБСЄ: хто їх замінить

Член української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Сергій Гармаш розповів про зміни в складі групи.

Про це пише "Україна 24".

"Змінники (представників ОБСЄ, які пішли — ред.) вже оголошені, інформація вже є, я зараз не готовий назвати точно прізвища. Знаю, що Мореля замінить Сільвія Берман — вона теж француженка, працювала послом у Москві та Пекіні. Вчора пані Грау назвала її дипломатичним близнюком Мореля. Проте її життєвий досвід не говорить про те, що вона повторюватиме практику пана Мореля. Коли його просили пояснити суперечності між документами Мінська і мінською практикою, він завжди говорив: ми колись домовилися про це, це така у нас традиція в дипломатичному процесі. Пані Берман вже не зможе посилатися на традицію, їй доведеться звертати увагу на документи теж, це позитивний крок.

Що стосується пана Фріша, його змінює або шведка, або фінка. Вчора Берман була представлена, а наступниці Фріша не були. У мене немає чіткої інформації, але в принципі люди відомі", — сказав він.

За словами Гармаша, очікувати кардинальних змін у ТКГ не варто.

"Я не чекаю, що в ТКГ буде революція, хоча істотні зміни можуть бути, якщо будуть замінені й інші представники ОБСЄ, думаю, ще будуть подальші заміни. Але позиційна картина може змінитися, нова людина повинна керуватися документами, це позитивно для України, там чітко позначаються повноваження представників ОРДЛО, теми, за якими ми з ними повинні консультуватися", — сказав він.

Раніше стало відомо, що з переговорів щодо Донбасу вийшли два представники ОБСЄ – посол ОБСЄ П'єр Морель і координатор гуманітарної підгрупи від ОБСЄ Тоні Фріш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: