fbpx
Сьогодні
10:18 24 Чер 2021

Єрмак обговорив з Нуланд деталі майбутнього візиту Зеленського до США

English version here

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і заступниця державного секретаря Сполучених Штатів Америки з політичних питань Вікторія Нуланд обговорили деталі майбутнього візиту Президента України Володимира Зеленського до США на запрошення американського лідера Джо Байдена.

Як передає Рубрика, про це повідомляє Офіс Президента.

У межах регулярних комунікацій з американською стороною Єрмак провів телефонну розмову з Нуланд, ідеться в повідомленні.

Співрозмовники обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до Сполучених Штатів на запрошення Байдена.

Нуланд запевнила Єрмака в непохитній підтримці з боку Вашингтона територіальної цілісності і суверенітету України, а також у питаннях реалізації Мінських домовленостей щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Очільник ОП поінформував американських партнерів про впровадження реформ в Україні для її трансформації у прозору та конкурентоспроможну країну і повідомив про кроки щодо реалізації європейських і євроатлантичних прагнень України.

Заступниця держсекретаря США відзначила важливість продовження розпочатих реформ для зміцнення України, зокрема реформи у сфері корпоративного управління та боротьби з корупцією, і запевнила у підтримці з боку Сполучених Штатів цих зусиль.

Як повідомляла Рубрика, 7 червня Зеленський і Байден провели телефонні переговори, під час яких американський лідер запросив українського колегу відвідати Білий дім.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив пізніше, що ця зустріч відбудеться наприкінці липня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: