fbpx
Сьогодні
19:10 24 Чер 2021

Спочатку виконання "Мінська": МЗС Естонії назвало умову для саміту ЄС і Росії

Фото: twitter.com/eliimets

Саміт ЄС і Росії на вищому рівні можливий тільки після виконання Москвою мінських угод по Донбасу. Крім того, російська влада повинна повернути країнам окуповані у них території.

Про це в інтерв'ю телеканалу ERR заявила глава МЗС Естонії Ева-Марія Лійметс.

"Позиція Естонії в цьому питанні довгий час була визначена: шукаючи змін у відносинах з Росією, важливо керуватися тим, що РФ, перш за все, повинна виконати мінські домовленості. Після цього ми могли б переглянути нинішню політику", – сказала Лійметс.

Глава МЗС також підкреслила, що Росія повинна повернути окуповані території країнам, яким вони належать. "І тоді ми зможемо обговорити, як відновити і поліпшити відносини", – додала вона.

На її думку, між Євросоюзом і Росією і так "достатньо діалогу". "Є діалог, є контакти. Однак питання в тому, які кроки робить РФ в дотриманні міжнародного права і повазі прав людини. Це ті місця, де ми повинні спочатку побачити зміни, перед відновленням діалогу на вищому рівні з Росією", – зазначила дипломат.

Раніше член української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Сергій Гармаш розповів про зміни в складі групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: