fbpx
Сьогодні
12:43 24 Чер 2021

Україна виконала вже більше половини зобов'язань Угоди про асоціацію з ЄС

English version here

Загальний прогрес виконання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом становить 54%.

Про це повідомила в.о. заступника генерального директора Офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Марина Неліна, передає "Інтерфакс-Україна".

"За результатами звітного періоду, це п'ять років, "Пульс угоди" порахував загальний відсоток прогресу, який становить 54%. Це дуже хороший показник. Оскільки ми говоримо про більш половину виконаних зобов'язань на сьогодні", – сказала Неліна.

Відзначається, що найбільший прогрес досягнуто в підприємництві (81%), держзакупівлі (83%), гуманітарній політиці (84%), технічних бар'єрах в торгівлі (85%), юстиції, свободи, безпеки, прав людини (85%) і політичному діалозі, національній безпеці і оборони (89%).

При цьому найгірша ситуація спостерігається в сферах фінансового співробітництва та боротьбі з шахрайством (24%), транспорту, транспортної інфраструктури, поштових та кур'єрських послуг (35%) і фінансового сектора (36%).

Як повідомля Рубрика, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що Україна розраховує на запуск в 2021 році процесу всеосяжного огляду досягнення цілей Угоди про асоціацію з Євросоюзом для поглиблення секторальної інтеграції . Він висловив надію, що і Європарламент, і профільний комітет, "нададуть потужну підтримку" цьому процесу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: