fbpx
Сьогодні
19:53 24 Чер 2021

Мінкультури запустило промо ролик до 25-річчя з Дня ухвалення Конституції України

Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство культури та інформаційної політики презентує промо ролик з нагоди 25-річчя Конституції України. У віршованій формі українці розповідають про базові статті Конституції.

За даними соціологічних опитувань, лише 10 % українців знають про свої права, закріплені в основному законі держави. Тому за режисерським рішенням статті Конституції загорнуті у вірші, що сприятиме запам'ятовуванню базових меседжів, закладених в Конституції України.

«Повага до  прав та свобод кожної людини незалежно від її віку, статі, етнічної приналежності, релігійних переконань  чи стану здоров'я – це надзвичайно важливий принцип демократії. Саме цей постулат знайшов своє місце в українській Конституції. Про це ми хотіли розказати в ролику. Українці мають знати свої права», – додав Олександр Ткаченко.

Один із основних акцентів у відео відведений також і темі свободи, що є основоположним принципом в українській Конституції – це і право на свободу  слова та вираження поглядів, і право на свободу  мирних зібрань.

Червоною ниткою через усе відео проходить тема Криму як безапеляційної частини України, та підкреслюється суверенітет України, та непорушність державного кордону, що закріплено в Конституції.

Не оминув ролик і тему Covid-19. В умовах епідемії короновірусу особливо актуальними є статті Конституції, які говорять  не лише  про невід'ємне право на життя кожної людини, а  і право на  медичну допомогу.

Окрім  розповіді про статті, що стосуються  базових прав людини (свободу, право на життя і повагу до гідності), відео нагадує про  державні символи України – це синьо-жовтий прапор та герб, які  закріплені в Конституції.

Підкреслюється  у промо і те, що в Україні єдиною державною мовою є саме українська.

Окрім офіційної сторінки МКІП у Facebook та Youtube каналі,  ролик до 25-річчя з Дня Конституції  також можна   буде побачити на національних та регіональних  телеканалах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: