fbpx
Сьогодні
20:15 24 Чер 2021

Легендарний стадіон "Старт" у Києві обіцяють почати реконструювати цього року: що там буде

У Києві планують розпочати перший етап реконструкції стадіону "Старт" на Лук'янівці вже у вересні цього року

Перший етап передбачає відновлення стадіону та створення Алеї пам'яті, присвяченої відомим київським футболістам, повідомили в Київраді.

З наступного року почнуть другий етап розбудови та благоустрою. Поряд зі стадіоном планують побудувати окремий спорткомплекс з облаштованими залами для міні-футболу, баскетболу, волейболу, фітнесу, великого і настільного тенісу, а також може з'явитися льодова арена.

Також у Київраді відзначають, що функціонал футбольного стадіону і всі історичні пам'ятники – колони, меморіал футболістам-учасникам "матчу смерті" буде збережено.

Стадіон

Стадіон

Стадіон

Стадіон

Стадіон

Стадіон

Довідка

У жовтні 2018 року Кабінет міністрів повернув стадіон "Старт" на баланс Києва. Раніше стадіон був переданий під забудову, проте інвестор не виконав взяті на себе зобов'язання, і договір розірвали.

Збудований в минулому столітті для проведення олімпіад, славетний стадіон обріс легендами у часи Другої світової війни. Тоді на ньому нібито пройшов відомий на весь світ "Матч смерті", в якому кияни впевнено перемогли команду гітлерівських окупантів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: