fbpx
Сьогодні
10:57 24 Чер 2021

Держсекретар США закликав Меркель зменшити ризики від "Північний потік-2" для України

Держсекретар США Ентоні Блінкен на зустрічі в Берліні з канцлером Ангелою Меркель закликав ужити заходів, аби зменшити ризики для України від газопроводу "Північний потік-2".

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами зустрічі, передає Укрінформ.

"Держсекретар Блінкен підкреслив, що Сполучені Штати продовжують протидіяти газопроводу "Північний потік-2″, та закликав Німеччину вжити конкретних кроків для зменшення ризиків, які він несе для України, а також для європейської енергетичної безпеки", – зазначають у Держдепі.

Крім того, повідомляється, що сторони обговорили "важливість скоординованого трансатлантичного підходу до відповіді на глобальні виклики, в тому числі з боку КНР та Росії".

Серед інших тем зустрічі, уточнюють у Держдепі, – відновлення після пандемії COVID-19, реагування на кліматичну кризу, політичне врегулювання в Афганістані та ситуація в Лівії.

Як повідомляла Рубрика, Блінкен у середу обговорив питання "Північний потік-2" з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

У Берліні заявили, що усвідомлюють необхідність того, "аби Путін не зміг використати цей газопровід для здійснення політичного тиску на Україну". У цьому контексті німецька сторона запевняє, що просуває ініціативу, аби надалі був підписаний "альтернативний" договір на транзит газу територією України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: