fbpx
Сьогодні
09:59 24 Чер 2021

Три депутати з Італії виступили проти українського закону про олігархів

Обрані в Італії депутати Європейського парламенту, які досі не були помічені в увазі до українських питань, виступили проти так званого "антиолігархічного" урядового законопроєкта.

Про це йдеться у розслідуванні Європейської правди.

У розпорядженні редакції опинився лист двох парламентарів, що надійшов до уряду та парламенту 14 червня (хоча був підписаний двома тижнями раніше), в обох органах підтвердили отримання такого листа. Авторами документу є депутати Фульвіо Мартушелло та Джанна Ганча.

Вони спробували переконати українську владу не ухвалювати законопроєкт 5600, щоби "запобігти краху найважливіших секторів української економіки".

Втім, з'ясувалося, що жоден з авторів досі не переймався долею Україною, принаймні у позитивному сенсу. Дженні Ганча – предствницця відкрито проросійської крайньо правої партії "Ліга", а Фульвіо Мартушелло найбільш відомий співпрацею з диктаторськими режимами.

Втім, він один раз проводив подію, пов'язану з Україною, виступаючи проти надання Києву макрофінансової допомоги. Його партнером тоді став ще один італійський парламентар, що брав участь у відкритті "центру ДНР" у Турині.

Втім, заяву євродепутатів активно поширювали у публікаціях, що мали ознаки замовності. В останній публікації до них долучився ще один євродепутат з Італії Джузеппе Феррандіно, для нього це також став перший перетин з Україною.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: