fbpx
Сьогодні
Рішення 16:40 24 Чер 2021

У Києві з'явився автомобіль для очищення пляжів — такий є тільки у нас і в Лос-Анджелесі

English version here

У комунальному підприємстві "Плесо", яке виконує функції з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду Києва, з'явилася нова техніка спеціальний автомобіль для прибирання сміття найдрібнішої фракції. До нього належать бите скло, недопалки і навіть голки.

Про це повідомляє "Рубрика".

Такий автомобіль поки що єдиний в Україні – техніка є тільки в Києві і на пляжах сонячного Лос-Анджелеса. Машина чіпляється до трактора, як причіп і називається "барбер", тому що буквально "прочісує" пісок спицями, а слідом за ним проїжджає ручна машина для очищення піску.

В Киеве появился автомобиль для очистки пляжей — такой есть только у нас и в Лос-Анджелесе

Зараз барбер працює на 9 пляжах Києва – Венеція, Молодіжний, Галера, Тельбін, Предмостний, Золотий, Центральний, а також на пляжах Чорторий і Троєщина, з понеділка по п'ятницю 1 раз на день – рано вранці, поки відпочивальники не встигли приїхати на пляж. Весь процес займає близько 3-4 годин, а на наступний день все починається спочатку, поки не закінчиться сезон.

В Киеве появился автомобиль для очистки пляжей — такой есть только у нас и в Лос-Анджелесе

Техніка була куплена за державний рахунок, але за підтримки організації "Let 's do it Ukraine", яка поставила собі за мету на 2021-2023 роки – поліпшити якість пляжів і привчити українців до культури чистоти – навчити не тільки не залишати сміття після себе, а й правильно сортувати його.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: