fbpx
Сьогодні
19:00 23 Чер 2021

Зеленський провів зустріч з Грібаускайтє: про що говорили

English version here

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів робочу зустріч з Далею Грібаускайтє, Президентом Литовської Республіки у 2009-2019 роках.

Глава держави відзначив вагомий особистий внесок Далі Грібаускайтє у розбудову та зміцнення відносин стратегічного партнерства між Україною та Литвою, пише ОПУ.

«Знаю, що ви любите Україну, багато зробили для її суверенітету та підтримки. Дуже вдячні вам і завжди раді вас вітати», – наголосив Володимир Зеленський.

Даля Грібаускайтє зауважила, що український народ – це герої, які борються за свою країну та її майбутнє.

Сторони також обговорили рух України на шляху до членства у Європейському Союзі та НАТО. Володимир Зеленський відзначив роль Далі Грібаускайтє, за президентства якої Литва стала одним з найвідданіших прихильників просування нашої держави до набуття повноправного членства в цих організаціях.

Президент України поінформував співрозмовницю про складну безпекову ситуацію на Донбасі та в тимчасово окупованому Криму. Він також ознайомив екс-Президента Литви з основними завданнями ініціативи «Кримська платформа» та розповів про започаткований Україною саміт перших леді і джентльменів, що відбудеться в межах святкових заходів до 30-річчя незалежності України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: