fbpx
Сьогодні
12:56 23 Чер 2021

Українська економіка почала відновлюватися після covid-кризи, – НБУ

English version here

Українська економіка почала відновлення після майже півторарічної кризи, викликаної пандемією COVID-19.

Про це на пресбрифінгу заявив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб, передає "Ліга".

За його словами, криза оминула банківську систему України.

"Аналізуючи показники діяльності банківської системи з точки зору фінансової стабільності, ми бачимо, що економіка виходить із 16-місячної кризи. І, якщо подивитися на звіт із фінансової стабільності, можна побачити, що для банківської системи криза, по суті, так і не розпочалася. Хоча було багато побоювань, враховуючи поведінку банківської системи під час минулих криз. Зараз ситуація цілком нормальна", – сказав Сологуб. ​​

Він запевнив, що ситуація "цілком нормальна і банківська система працює". За словами Сологуба, кризу вдалося подолати завдяки проведеним реформам у 2015-2016 роках.

"Цього року ми відновлюємо стрес-тестування банків для того, щоб гарантувати стабільність фінансової системи, яка буде надійною запорукою економічного зростання в країні", – додав Сологуб. ​​

В НБУ також повідомили, що стабілізації і економічному відновленню допомагає сприятлива кон'юнктура для українських товарів на зовнішніх ринках і посилення зростання внутрішнього попиту.

Зазначимо, що в кінці квітня Мінекономіки оновило консенсус-прогноз. Зростання ВВП України в 2021 році очікується на рівні 4,1% проти попередньої оцінки 3,2% на липень 2020 року, у 2022 році – 3,7% (3,5%).

За прогнозами НБУ, за підсумками 2021 року, економіка України зросте на 3,8%, а інфляція прискориться до 8%.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: